woensdag 8 juni 2011

Werken, werken, werken

Tegen 2-en werden de werkzaamheden weer hervat. De spirit zat er goed in: er zou niet gestopt worden voordat ze klaar zouden zijn! Dat is een mooi streven, want morgen moet de kerk versiert gaan worden.
Busje komt zo, busje komt zo, busje komt zo ......
Tijdens het vogelen hebben Ellen en Joly verder gewerkt aan de tekening van het bushokje bij de Mairie (gemeentehuis). Aan het eind van middag zag het er echt heel gaaf uit.
Wat een fantasie, wat een uitvoering! Prachtig gewoon.
Meneer Janssen is met mevrouw van Hest eerst nog wat verf bij gaan halen, want er was tekort voor het bushokje aan de Tape-cul. Hij heeft meteen gereedschap meegenomen dat bij mij in de garage staat om verder te kunnen werken bij het Mariabeeld.

Ruben schroeft het bordje weer vast. Lex kijk uit met die witte handen!
 's Middags wordt het vaak druk met toeristen bij de cran waar het Mariabeeld staat. Dus kwam het goed uit dat meneer Janssen een groep met praters had meegenomen om alle moeilijke en belangstellende vragen van de toeristen te kunnen beantwoorden. De Mariaploeg is dus weer heerlijk internationaal bezig geweest! Complimenten jongens. Morgen gaat mevrouw van Zon nog zorgen voor een bloemversiering. Helemaal leuk dus!

De werkploeg van het Mariabeeld
Alles wordt in Escalles goed in de gaten gehouden door de Gendarmerie en dat zagen we dan ook op de terugweg naar het dorp.
Gendarmerie rijdt achter meneer Janssen aan naar het kerkplein.
Op het kerkplein werd het bushokje bewonderd en werd de bank beproefd door Lieke. Zit lekker Lieke?
Lieke, de bank is pas een half uur geleden geschilderd!

De meisje konden het niet laten: dit is de finishing touch.
Tenslotte nog even langs de Tape-cul. Helaas was de ploeg van meneer van Helden al vertrokken, maar het bushokje ziet er weer helemaal fris en mooi uit. Meneer van Helden heeft er nog klaprozen en hellingen ingeschilderd en Wouter en Lex hebben zich goed met de groene verf uitgeleefd.
Helemaal schoon, geverfd en klaar!
Zo is er een einde gekomen aan een flinke klus. Misschien is er morgen nog wat tijd voor de perkjes, we zullen zien. Tegen 5-en was iedereen weer bij Petit Maison. Mevrouw van Hest heeft de maaltijd helemaal voorbereid met Lieke, Lisa en Sharon, want er moet flink gegeten worden, anders komen de leerlingen vermagerd thuis en dat is natuurlijk niet goed. De barbecue blijft dus nog even uit. Mevrouw van Zon heeft een van haar specialiteiten bereid en dat is zo ongeveer het lekkerste voedsel wat de leerlingen lusten.
Wat kan die mevrouw van Zon toch lekker koken.
Gaan ze nog aardbeien plukken? Ik denk het niet, want er is een kleine inlassing in het programma. Daarover gaat de volgende blog. Maar na het eten gaan ze wel nog even lekker naar Wissant. Wandelen door het dorpje en even langs de zee. Wat zullen ze lekker slapen, ik heb al veel vermoeide gezichtjes gezien en morgen hebben ze hun energie weer volop nodig.

1 opmerking:

  1. Wat mooi om te zien hoe de kinderen hun best hebben gedaan. De bushokjes zijn heel mooi geworden.De kinderen doen het goed .Enja vandaag is het dan al weer donderdag.Nog heel veel plezier en morgen zie ik mijn zoon weer .
    Groetjes rosa (de moeder van martin)

    BeantwoordenVerwijderen