vrijdag 10 juni 2011

Vogelen en bloemstukken voor de kerk

Donderdagmorgen vroeg is er weer door de fanatieke leerlingen gevogeld, samen met meneer van Helden en meneer Janssen. Ze zijn naar Wissant geweest, naar dezelfde plaats waar we twee weken geleden met de docenten meneer Janssen zijn kwijtgeraakt.
Na het ontbijt is er fanatiek aan de slag gegaan. Er moesten wilde bloemen geplukt worden en tarwe gesneden. Op woensdag had mevrouw van Zon al met meneer Janssen bloemen gehaald op de bloemenmarkt in Calais.
Bloemslinger maken
Heel veel bloemstukken maken.
Slinger ophangen en daarna bloemen binden.
Ondertussen was er nog een groepje fanatiek bezig met het schoonmaken van het perkje bij het bushokje op de Tape-cul. Kilian was ondertussen volledig zijn stem kwijt dus het was muisstil. Na de koffie kwam mevrouw van Hest ook een handje helpen. er is geknipt, geschoffeld, gehakt, enzovoort. Nu ziet het er weer prima uit!
Perkje bij bushokje bijwerken.
Het resultaat in de kerk is prachtig. Toen de leerlingen weg waren hebben we snel even wat foto's genomen om een indruk te krijgen.
Bloemstukken bij de entree.
Bloemstuk bij de doopvont en een gedeelte van de slinger.

Bloemstuk op de preekstoel.
Prachtig altaarstuk
Bloemslinger aan het koor.
Na zoveel werk was het tijd voor een break. Daarvoor zijn de leerlingen teruggekeerd naar Petit Maison om te eten, opfrissen, plassen en alvast hun spulletjes te pakken voor het middagprogramma in Boulogne sur Mer.
Even uitblazen!
Voor we naar Boulogne sur Mer zijn gegaan hebben we nog het Mariabeeld bij de zee een finishing touch laten geven door het Mariateam. Er was namelijk nog een extra bloemstuk en een bloemslinger gemaakt voor dit beeld.
Bloementeam legt de laatste hand.
Helemaal klaar met alles! Wat een resultaten!
Op naar een stukje ontspanning, cultuur en natuur. Dus op naar Boulogne sur Mer.

1 opmerking:

  1. Goedemorgen allemaal
    Wat zijn de bloemstukken mooi geworden die jullie hebben gemaakt.
    Het is echt knap zo dat jullie de kerk hebben versierd.Nou en dan is vandaag de dag aan gebroken dat jullie weer na huis komen.Een goede terugreis .
    Groetjes rosa

    BeantwoordenVerwijderen