vrijdag 10 juni 2011

De laatste dag

De laatste dag ... jammer dat het zo snel voorbij is, maar de ouders verlangen wel weer heel erg terug naar hun kinderen. Het vroege vogelsprogramma is vandaag gewoon doorgegaan voor de echte liefhebbers en bikkels. Helaas zijn dat maar twee leerlingen. Als we aankomen moet er nog flink gewerkt worden, want de huisjes moeten echt brand- en brandschoon opgeleverd worden. Zo hebben we ze namelijk ook aangetroffen. Meneer Janssen wil vroeg op weg (9.15), maar wij denken dat het nog een beetje vroeg is.
Openingstijden aardbeienboerderij
Jammer dat het regent, want dat kan de laatste excursies nog een beetje in de war sturen. Een groep met leerlingen blijft achter met mevr. van Hest en mevr. van Zon om de boel goed in orde te brengen. De rest van de leerlingen gaat met meneer van Helden en meneer Janssen op excursie. Eerst maar eens naar de aarbeienboerderij.
Aardbeien plukken. Jongens je moet wel de rode plukken!
Meneer Janssen heeft heel veel uitgelegd en dat was heel interessant.
Dan gaat het op naar de ferme St. Po waar de Charolaise worden bekeken. Jason geeft daar zijn uitleg over deze prachtige runderen. In de verte zien we een bootje (Flobart) op zee. Het is net met een tractor de zee ingetrokken.
Charolais
Meneer van Helden neemt het over en legt de leerlingen van alles uit over de boerderij waar ze zijn. Op het binnenplein aangekomen zoeken de dikke vrienden elkaar op.
De dikke vrienden van Prinsentuin. Wat een gezelligerds!
Kijken naar het zwijntje. Meneer van Helden legt het e.e.a. uit.
Het blijkt een Tais hangbuikzwijntje te zijn.
Is het geen mooi vriendje voor knorretje?
Op de ferme werken ze heel hard en doen van alles om aan de kost te komen. Je kunt er ook een vakantiewoning huren. Dan wordt het tijd voor het belangrijkste onderdeel. Al het vlees van de Charolais die hier grootgebracht worden, wordt hier ook verkocht in de kleine winkel. In de winkel wordt ook bloem verkocht dat gemaakt is van het graan van de boerderij. We bekijken de kleine vitrine met heel aantrekkelijke worsten, biefstukken en andere mooie stukken vlees. Ook hebben ze nog heerlijke dingen te koop van andere boerderijen zoals jam, limonades, bier, ijs, enzovoort.
Ivar bedankt de boer Laurent.
De leerlingen staan te watertanden en zouden best wel iets lekkers lusten, ook al is het vroeg in de morgen, met lekkere frites erbij. Ivar bedankt de boer voor de gastvrijheid en geeft hem een lekkere Edammerkaas.
Ivar spreekt ondertussen al een aardig woordje Frans. Zou hij niet nog een week willen blijven om het e.e.a. af te maken?
De tijd vliegt. We moeten echt weer op Escalles - Petit Maison aan. Onderweg stoppen we op de watertorenstraat vlakbij de Tape-cul. Daar steekt tenslotte als laatste Martin van wal. Hij heeft heel veel opgezocht over watertorens en in Frankrijk staan er daar nog heel wat van.
Watertoren in Escalles
Deze plek is voor ons een favoriete plaats voor uitzicht naar Engeland ... en dat ligt prachtig zichtbaar aan de andere kant van de zee.
Laatste blik opde zee, Cap blanc Nez en op Engeland.

Uitzicht vanaf de watertoren op Engeland.
Nu moeten we echt terug naar het huisje. We hopen dat het opruimen goed lukt. Helaas regent het weer, dus schiet de strandwandeling er weer bij in. De leerlingen zijn met regen gekomen en gaan met regen weer weg. Over enkele uren zijn ze terug in Nederland, bij hun ouders, en eindigt voorlopig deze blog.

Wij (mijn man en ik) willen alle leerlingen, leraren, ouders en andere volgers bedanken voor hun enthousiasme, nieuwsgierigheid en hartelijkheid.
Hopelijk tot gauw!
Joss en Thea van Bokhoven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten