woensdag 8 juni 2011

Vroege vogels en werken

Het eerste vroege vogels programma is gestart en alle leerlingen zijn meegeweest. Bovenop de Mont Hubert hebben ze gewandeld, gevogeld en plantjes bekeken. Van meneer van Helden hebben ze heel veel opgestoken. Meneer Janssen moest weer eens opvallen, dus die heeft een mooie sliding gemaakt langs een padje naar beneden. De leerlingen hebben hem vervolgens weer opgehesen.
Toen ze terug kwamen was helaas het ontbijt niet klaar want het brood was kwijt. Gelukkig kwam de burgemeester het brood brengen en meteen ook de verfspullen. Dus toen kon er goed gestart worden met de bushokjes.
Bushokje bij de Mairie (gemeentehuis)
Enthousiast werd er gewerkt. Al snel hadden de leerlingen door dat het toch wel handig was om een overall aan te doen.

Nog geen overall aan. Is dat wel slim?
Iets na 11-en arriveerde de koffie en thee en wat lekkers voor een korte pauze.

Busje vol met harde werkers voor de koffiepauze (met overall aan).
Meneer Janssen vond dat ze lekker door moesten werken en dus werd het geen picknick aan het strand maar zijn de stokbroodjes bij de bushokjes opgegeten. Hij heeft de leerlingen wel afgebeuld! Een van de leerlingen had het niet helemaal goed begrepen: die is midden in de verfbak gestapt. Ik ga natuurlijk niet verklappen wie het was, maar het was een klein voetje!
Wie staat er hier met zijn voeten in de verf?
Pas toen het bushokje bij het gemeentehuis goed in de verf stond (half 3) mochten ze stoppen.
De tweede groep was al die tijd al bezig geweest onder leiding van meneer van Helden met het bushokje bij de Tape-Cul.

Bushokje bij Tape-Cul.
Staat Ruben hier nu te werken of is hij vooral aan het genieten van het uitzicht?
Stukje van het uitzicht vanuit het bushokje. Zo is het toch moeilijk om door te werken.
Maar ook op de Tape-cul is het goed gekomen. Alles behalve de groene stukken staat al lekker dik in de verf. Het tempo zat er echt goed in tot Ellen en Joly arriveerden. Pas toen die voor een boodschap naar het dorp waren gestuurd, ging het tempo weer flink omhoog.
Wat bloeit er hier in het struikgewas?
Hoogste tijd om koffie te gaan drinken en om te kleden voor de excursie!!

Ontbraken in dit verhaal nog de werkzaamheden van mevrouw van Hest en Mevrouw van Zon? Ja, maar die hebben voor het ontbijt gezorgd, de koffiepauzes en natuurlijk ... weer even lekker gewinkeld bij de Auchan.
Mevrouw van Zon en mevouw van Hest zijn ook heel goed bezig!

3 opmerkingen:

  1. leuke foto's de kinderen doen goed hun best nou zie ik dat martin ook wel thuis kan verven hahahah nou ik ben benieuwd hoe de rest zal gaan nu wachten op de volgende foto's
    groetjes rosa (de moeder van martin)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi allemaal,

    Zo te lezen en te zien een zeer leuke tijd daar in Frankrijk. Lekker bezig, anders dan thuis, waar het gaat van "moet ik wat doen, dan?". Grapje hoor.
    De tijd gaat zeer snel, nu is het alweer woensdag. Voor a.s. vrijdag een goede thuisreis gewenst, maar eerst nog even genieten. Voor de organisatie zou ik zeggen (op zijn frans): Chapeau. alle lof voor jullie om zo'n bende ongeregeld in de toom te houden.

    Groet,
    Jan, vader van.....Lisa

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo allemaal,

    Wat zijn jullie goed bezig daar in Frankrijk. Ik denk dat na afloop iedereen in Escalle Prinsentuin kent. Geniet van de mooie omgeving, het goede werk dat jullie doen en vooral de gezelligheid.

    gr. Monique Coppelmans

    BeantwoordenVerwijderen