woensdag 8 juni 2011

Vogeltijd

Deze morgen is iedereen weer vroeg opgestaan, maar het vogelen is even overgeslagen omdat we straks met de ornithologen op pad gaan. Dus ... in alle vroegte, al om zeven uur is er weer een flink stuk gewerkt. Meneer van Helden is met zijn groep een flink stuk groen gaan inkleuren. Joly, Ellen en mevrouw van Zon zijn aan de slag gegaan met het intekenen van het bushokje op het plein. En meneer Janssen is met een groep naar het Mariabeeld getogen, vanmiddag gaan ze het verder afmaken.
Het Mariabeeld is vanmorgen om 7.00 al onderhanden genomen. Schoongemaakt en het hekje geschilderd.
Om kwart over negen stond iedereen klaar voor de vogelexcursie aan het strand. Het ontbijt was goed verlopen, er was amper nog brood over. Dus de leerlingen beginnen al helemaal te wennen aan een lekker vers Frans stokbroodje in de morgen. Killian was helemaal schor, zoveel Engels en Frans heeft hij de afgelopen dagen gesproken! Killian is dus heel goed bezig. Martin spreekt ondertussen een lekker woordje Engels. Ivar heeft samen met Jason de Engelse, Franse en Nederlandse namen van de vogels die we gaan bekijken bij de hand. Dus er kan gewoon niets mis gaan!
De verrekijkers al in de aanslag. De leerlingen zijn er klaar voor!

Ze zijn al een echte vriendenclub aan het worden.
We waren mooi op tijd op de kaap en even later arriveerden Céline en Philippe met hun dochtertje. Ze hebben de excursie helemaal in het Engels voorbereid en dat is leuk voor de leerlingen, want dan kunnen ze weer een beetje oefenen. Waar nodig kan meneer van Helden bijspringen.

De ornithologen: Céline, Philippe en hun dochtertje.
Nadat ze een introductie gegeven hebben, gingen we op pad. Het waaide hard, met regelmatig een lekker zonnetje. Ze hebben hun kijker op de mooiste plekjes gericht zodat de leerlingen het allemaal goed hebben kunnen zien. de leerlingen hebben heel veel aantekeningen gemaakt. Toen hebben we zoveel over vogels geleerd en gezien, dat foto's misschien meer zeggen dan woorden.
Wat een aandacht!  Wat een interesse!
Frans, Latijns, Engels en een beetje Nederlands.
Op weg naar de broedplaatsen.
Toen begon het: de ene na de andere vogel, plantje, beestje, schelpe. We hebben het allemaal gezien.
Mevr. van Hest op weg naar haar nisje.

Opletten, kijken, zelf iets opzoeken .. wat een leermomenten!
Sharon vindt een "Chinees hoedje".
Broedkolonie hoog op de rotsen.
Welke leerling heeft deze levende krab gevangen?
Deze vogels maken hun nest met klei.
Martin heeft iets lekkers gevangen (grapje).
Zo groot zijn de eieren.
Helaas was het na twee intensieve uren aan zee weer voorbij. Wat een fantastische ervaring en wat hebben ze weer veel gezien en ervaren.
Moe maar voldaan zijn we weer  teruggekeerd.
Nog meer zien? Kijk dan op de blog van Céline en Philippe: http://lesfousducap.blogspot.com/
Tijd voor een welverdiende lunch ... even rust en dan weer aan het werk!!

4 opmerkingen:

  1. Jan, vader van Lisa8 juni 2011 om 13:11

    Leuk om te zien en te lezen dat iedereen het naar de zin heeft. Volop activiteiten, dingen doen waar ze thuis met een grote boog om heen lopen, onder het mom van "hoezo, moet ik wat doen dan?". Grapje hoor. Voor de resterende dagen, de tijd gaat inderdaad zeer snel, ook hier thuis in Breda, nog heeeeeeeel veel plezier gewenst en vrijdag een goede thuisreis gewenst. En petje af voor de organisatie, altijd weer een hele klus, zeker voor een stel pube... Zoals de fransen zeggen: Chapeau.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is het leuk om te zien wat de kinderen allemaal leren daar in frankrijk. Super dat ze het allemaal naar de zin hebben.Morgen is het al weer donderdag.En dan vrijdag de terug reis. Wat gaat de week snel voorbij.
    Groetjes rosa (de moeder van martin)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. op die foto die krab ielll daar zou ik echt bang van zijn :$

    BeantwoordenVerwijderen
  4. eil een krab die zal ik ook niet in mijn handen willen houden hoor :$
    maar echt super bang ben ik er ook weer niet van :$

    BeantwoordenVerwijderen