dinsdag 28 mei 2013

Escalles 2013: 1e dag maandag 27 mei

Al heel vroeg kreeg ik een berichtje dat iedereen in de schoolbusjes zat en de reis was begonnen. Het was maar nauwelijks 8.16 uur geweest.

Vier uur en drie files verder zijn ze gearriveerd in Coulogne bij de agrarische school. Daar zijn ze hartelijk onthaald en hebben ze een heerlijke warme maaltijd gekregen (met frites). Daarna hebben Franse leerlingen onze leerlingen rondgeleid en in het Engels uitleg gegeven. Onze leerlingen zijn meteen 20 cm langer geworden, want ze hebben het idee dat hun Engels toch nog niet zo slecht is (... stelletje wijsneuzen). Ze vinden het wel heel erg leuk klinken.

Verslag door Demi en Joella:
Na een lange 4 uur durende reis in het kleine Prinsentuin busje die heel erg 'comfortabel' zat kwamen we aan in Coulogne in Frankrijk. We gingen naar een soort gelijke school als Prinsentuin. al meteen merkte we op dat Prinsentuin hier heel veel van kan leren. Het was heel groot en de tuin zag er verzorgd uit. Een pauze aten we mee, de middagpauze. In Fankrijk eten ze dan warm. We kregen friet met verschillende soorten vlees. Joella vond eten wat minder lekker,zelf vond ik het wel meevallen. Na het eten kregen we een rondleiding op de school, van de rondleiding hebben we niks kunnen verstaan. De leerlingen spraken heel slecht Engels. De bloemenkwekerij zag er geweldig uit !!! Ze hebben er zelfs een winkeltje waar ze spullen verkopen die op de school zelf gekweekt zijn. Er werden ook vissen gekweekt, ze hadden ook kikkervisjes, door Demi vertaald als : 'Frogfishjes'. 

Dan gaat het richting Escalles voor een oriƫnterend bezoek aan de kleuterschool. Meneer Abrahams moet kennismaken met Mevr. Barbier (de kleuterjuf) en wil graag de muren zien.

Kleuterschool van Escalles
Na een bustochtje in de omgeving naar Calais komen ze terug naar Escalles. Het is dan inmiddels zes uur.
Aankomst Lieu-dit-tap-cul
Vanaf mijn huis gaan de leerlingen te voet op weg naar het huis van de burgemeester. Het is prachtig weer, de zon schijnt volop, dus dat wordt genieten.
De docenten reiden met de busjes het terrein van de burgemeester op.
De leerlingen lopen een stukje te ver, ze hebben heel veel energie!
Kennismaken met de burgemeester Boutroy.
Alles uitpakken en dan installeren.
Mevr. Wilking krijgt uiteraard de Prinsessenkamer.
Het weer is te schitterend om binnen te zitten, dus alles naar buiten, lekker picknicken.
Voor, tijdens en na het eten zijn te leerlingen niet te stoppen: voetballen, volleybal, enz. ...
Het lijken wel jonge veulens in de wei!

Om half negen wordt de dag besloten met een mooie wandeling door Escalles. Om half elf zijn ze pas terug, wat zullen die lekker slapen! Morgen weer vroeg op, want om 6.00 uur is de eerste natuurexcursie onder leiding van meneer van Helden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten