zondag 2 juni 2013

Escalles 2013: 4e dag donderdag 30 mei

Vandaag is het weer niet super, maar wel goed genoeg voor een heleboel activiteiten: Naar ferme St. Po, Nausica en de oude stad van Boulogne sur Mer. 

Het verslag door meneer Abrahams en de leerlingen:
We gingen 's ochtends eerst ontbijten en daarna met de busjes naar de bio-boederij St. Po in Wissant. We kwamen daar aan en we kregen eerst uitleg van de boer over de bio-boerderij, in het Frans. Gelukkig kon mevrouw Wilking het voor ons vertalen.
Het vee van ferme St. Po.
 Na de uitleg deed Wouter zijn spreekbeurt. En gingen we in het winkeltje kijken waar biologische zelfgemaakte streekproducten waren. 
Mijnheer Lauren van ferme St. Po met Wouter.
Toen we verder gingen, gingen we bij de grijze kaap (Cap Griz Nez) kijken, het kerkhof van Tardinghen en werd er een spreekbeurt door Rob gedaan bij het standbeeld van Napoleon. Daarna gingen we naar Nausicaa.

Nausicaa is een soort van dolfinarium, maar dan met onder andere ook krokodillen, vissen, kwallen, zeehonden, schildpadden en haaien. Het was heel leuk!

We gingen nog verder Boulogne in naar de hoge oude binnenstad, waar we na het glaasje drinken een opdracht moesten doen. We moesten een stuk of 20 Franse woorden vertalen en dan een foto er van maken. Dat was leuk om te doen, want zo zagen we eigenlijk wel de hele stad. 

Op de terugweg hebben we even bij de ingang van de eurotunnel gekeken. Mike en Danni deden hun spreekbeurt. Het was mooi om te zien, want als je langs de kust rijdt, zie je eigenlijk helemaal niks van die tunnel.

Toen we terug bij de gites kwamen, ging Joƫlla koken voor ons, wat natuurlijk heel erg lekker was! Een groepje heeft nog bloemen bij het Mariakapelletje gezet en Wouter heeft de laatste tekening voor de school uitgezaagd.

Bloemen voor  Maria
De dag is voorbijgevlogen voor de leerlingen en helaas is morgen alweer de laatste dag. Ze zouden zo nog een week willen blijven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten