zondag 2 juni 2013

Escalles 2013: 5e dag vrijdag 31 mei

De laatste dag van de werkweek is aangebroken. Een aantal gaan voor de laatste keer met meneer van Helden in alle vroegte een natuurwandeling maken. Mevrouw Wilking rent nog met een leerling naar zee voor een laatste duik.

Dan moet er stevig gepoetst worden, want de vrouw van de burgemeester is altijd heel streng bij de oplevering. Gelukkig weten ze waar ze op moeten letten. Ze hopen dat ze om half tien komt, want dan kunnen ze op tijd weg voor de laatste excursie. Maar om half tien komt meneer de burgemeester vertellen dat het tien uur wordt. Als mevrouw Boutroy klaar is met de inspectie wil ze nog graag een praatje maken over van alles en nog wat. Daar hebben ze eigenlijk geen tijd voor, want ze moeten nog oordopjes halen. Ik rijd vlug met Joss vooruit, zodat we niet teveel te laat komen bij Sevadec.


Meneer Rocq staat al klaar en als hij hoort dat we wat te laat zijn door meneer en mevrouw Boutroy, dan is het goed. Want de burgemeester (meneer Boutroy) zit in het bestuur van Sevadec.

Eerst krijgen de leerlingen uitleg (in het Engels) en dan krijgt iedereen een haarnetje en een helm op.

Uitleg: de leerlingen krijgen allerlei papieren mee.
Haarnetje en helm op.

Bezoek aan de biogasplant.
De nieuwe installatie voor afvalscheiding.
Aan het eind van de excursie trekt de lucht open en begint te zon te schijnen. Heerlijk gewoon. Dus na afscheid te hebben genomen wordt er een grasveld opgezocht om nog even lekker te picknicken.


Om kwart over een rijden ze aan naar Breda. Om half vijf krijg ik een SMS-je dat ze veilig in Breda zijn aangekomen. Zo is er een einde gekomen aan een zeer succesvolle werkweek in Escalles. Het was heerlijk om onze leraren en leerlingen zo goed bezig te zien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten